Question 3016 | Mathematics Past Questions

If 30 pages can be produces within a minute

;30 pages=1 min

Pages to be print in one hour =xpages

When 60 mins=1 hour

xpages=60 mins

;30 pages = 1 min

Cross multiply

x×1=60×30

x =1800pages

;30 pages=1 min

Pages to be print in one hour =xpages

When 60 mins=1 hour

xpages=60 mins

;30 pages = 1 min

Cross multiply

x×1=60×30

x =1800pages

Question 3014 | Mathematics Past Questions

Area of square=l×l

Dimensions is 13m by 13m

Area of square=169sqm

In cm equals 100cm =10m

xcm=169sqm

Cross multiply

xcm=169×100

Answer in cm equals 16900sqcm

Dimensions is 13m by 13m

Area of square=169sqm

In cm equals 100cm =10m

xcm=169sqm

Cross multiply

xcm=169×100

Answer in cm equals 16900sqcm

Question 3013 | Mathematics Past Questions

Probability of faces the dice will show are 1,2,3,4,5,6

Total faces it will show is 6

Multiples of two in the faces show are three;2,4 &6

Pr(multiples of two)=3/6

Answer is 1/2

Total faces it will show is 6

Multiples of two in the faces show are three;2,4 &6

Pr(multiples of two)=3/6

Answer is 1/2

Question 3012 | Mathematics Past Questions

Number of bicycles produced within 5 working days is 600 bicycles

Number of bicycles produced within a day is 600÷5=120 bicycles

For 8 working days =120×8=960 bicycles

Number of bicycles produced within a day is 600÷5=120 bicycles

For 8 working days =120×8=960 bicycles

Question 2980 | Mathematics Past Questions

Original cubic feet of meter is 15000

Cubic feet of meter being cut in a week is 15000÷8 lumberjacks=1875 cubic feet

Cubic feet to be cut in four weeks by four lumberjacks is

:.1875×4weeks×4 lumberjacks=30,000 cubic feet

Cubic feet of meter being cut in a week is 15000÷8 lumberjacks=1875 cubic feet

Cubic feet to be cut in four weeks by four lumberjacks is

:.1875×4weeks×4 lumberjacks=30,000 cubic feet

Question 2978 | Mathematics Past Questions

Brother's age is 10

Sister's age is 4

Number of years he will be twice as old as his sister is x + (twice his sister's age) equals to his present age

:. x + (2 × 4) = 10

:. x + 8 = 10

:. x = 10 - 8

:. x = 2

There the years will 2 years

Sister's age is 4

Number of years he will be twice as old as his sister is x + (twice his sister's age) equals to his present age

:. x + (2 × 4) = 10

:. x + 8 = 10

:. x = 10 - 8

:. x = 2

There the years will 2 years

Question 3387 | Mathematics Past Questions

Then one metre=15/2=7.5 metre

Length that will represent distance of 90km on the map is

90/7.5=12 metres