Read the passage carefully and answer the question that follows. The approach to...
QuestionRead the passage carefully and answer the question that follows.
The approach to the University is being restructured to ease the flow of traffic, give better security and provide an appropriate introduction to a set of higher learning. The Works and Services
Complex is also under construction, and we intend to move into the completed (major) part of it within the next few weeks. these projects are being extended with, an eye to aesthetics, for we recognize the important influence of a beautiful and healthy environment on its inhabitants and feel that a cluster of buildings on a small space such as we have should be so well designed as to have a beneficial, psychological and sociological effect on all members of the community. I have gone to these lengths to itemize these examples of current development for two main reasons. Firstly to advise you that the road diversions and other physical inconveniences currently being experienced will be on the increase, because o intense development activity. We therefore appeal to you to bear with us in full knowledge and consolation that such inconveniences are temporary and will soon yield final tangible results. Secondly, to demonstrate our capacity for executing approved projects with dispatch, and to ensure "Government that we are up to the task. Indeed, I can assure Government that its ability to disburse funds to us will be more than matched by capacity to collect and expend them on executing various projects in record time.
"An eye to aesthetics" in this passage means:
Related Lesson: Types of Comprehension Questions | English Lexis and Structure
The correct answer is D.
The passage talks about some ongoing development projects at a university, including restructuring the approach to the university and constructing the Works and Services Complex. The author mentions that these projects are being done with consideration for aesthetics, meaning they are designed to have a beneficial psychological and sociological effect on the community. The author also advises readers that the ongoing road diversions and physical inconveniences are temporary and will soon yield tangible results.
The question that follows asks what "an eye to aesthetics" means in the passage. The options are A) a regard for space, B) a beneficial psychological effect, C) a regard for health, and D) a consideration for beauty. The correct answer is D, a consideration for beauty, because the passage mentions that the development projects are being done with an eye to aesthetics to have a beneficial psychological and sociological effect on the community.
Understanding the meaning of words and phrases is important in English language comprehension. In this case, knowing what "an eye to aesthetics" means in the passage can help readers understand the purpose of the ongoing development projects at the university.
More Past Questions:
- Christian Religious Knowledge
- Literature In English
- Agricultural Science
- General Paper
- Islamic Religious Knowledge
- Further Mathematics
- Current Affairs
- Computer Studies
- Civic Education
- Writing and Language
- Home Economics
- Fine Arts
- Basic Accounting