Home » Past Questions » English Language » Read each passage carefully and answer the questions that follow itAll over the ...

Read each passage carefully and answer the questions that follow itAll over the ...


Question

Read each passage carefully and answer the questions that follow it

All over the world till lately, and in most of the world still today, mankind has been following the course of nature, that is to say, it has been breeding up to the maximum. To let nature take her extravagant course in the reproduction of the human race may have made sense in an age in which we were also letting her take her course in decimating mankind by the casualties of war, pestilence and famine. Being human, we have at last revolted against that senseless waste. We started to impose on nature’s heartless play a humane new order of our own. But, when once man has begun to interfere with nature, he cannot afford to stop half way. We cannot, with impunity, cut down the death-rate and at the same time allow the birth-rate to go on taking nature’s course. we must consciously try to establish an equilibrium or, sooner or later, famine will stalk abroad again

'humane' as used in the passage means

Options

A) sensible

B) wise

C) human

D) benevolent

E) thorough


The correct answer is A.


More Past Questions:


Dicussion (1)

  • Benevolent is the correct answer.
    Humane means an act of being good or showing kindness while benevolent also means an act of being good.
    please the answer is D BENEVOLENT